06–57546386

   info@hello-fitness.nl

Massage is manipulatie van de weke delen (spieren, banden, bindweefsel…etc.) door middel van verschillende massagetechnieken, elke kent zijn eigen doel. Bij Hello Fitness kunt u in Leeuwarden terecht voor een therapeutische massage, the best casino paypal, triggerpoint massage therapie, sportmassage of ontspanningsmassage. Afhankelijk van uw behoefte, wordt er soms een combinatie van verschillende soorten massagetechnieken in een behandelsessie gebruikt.

Klassieke Therapeutische Massage:

Lichamelijke klachten zoals verhoogde spierspanning, verminderde mobiliteit en pijn treden vaak op bij diverse situaties en aandoeningen zoals postoperatieve behandeltrajecten, chronische pijn, frozen shoulder, fibromyalgie, tennis elleboog, krampen of piriformis syndroom. Dit maakt massage therapie vaak een belangrijk onderdeel van het revalidatie proces en helpt in de verlichting van pijnklachten, verbeterd bewegelijkheid en een sneller herstel.

Sportmassage:

Sportmassage is een krachtigere massagevorm. waarbij de diepliggende spieren en omringende weefsels worden los gemaakt. Bij een sportmassage wordt er gebruik gemaakt van frictie, strijkingen, kneden en rekken met als hoofddoelen om de flexibiliteit van de spieren te vergroten, verbeterde bloedcirculatie, de afvoer van afvalstoffen, pijn vermindering en het helpt de spieren te ontspannen.

Sportmassage wordt niet enkel als een onderdeel van een sportrevalidatie programma toegepast, maar ook als een preventieve maatregel om (sport) blessures te voorkomen. De massage kan worden toegepast voor en/of na lichamelijke inspanning.

Ontspanningsmassage:

Hebt u last van stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, angst of zoekt u simpelweg een moment voor u zelf?

Tientallen onderzoeken laten zien dat massage helpt in het afnemen van stress-gerelateerde klachten en het lichaam weer in balans en tot rust te brengen. Een regelmatig massage zal zorgen dat de hoeveelheid cotisol (ook wel stresshormoon genoemd en een negatief effect op de gezondheid heeft) afneemt, terwijl oxytocin, dopamine en serotonin (de happy hormonen, ook worden geproduceerd tijdens lichamelijke inspanning) toenemen.

Het is ook bewezen dat massage bijdraagt aan de afname van een hoge bloeddruk en de rusthartslag, verbeterde ademhaling en kwaliteit van slaap.

Triggerpointmassage:

Triggerpoints (ook spierknopen genoemd) zijn pijnlijke knobbeltjes die in de spieren gevormd worden. In een situatie waar triggerpoints gevormd zijn, is er sprake van een lokale spierverkramping wat pijn klachten veroorzaakt. Hoewel ze zich in vele lichaamsdelen kunnen vormen, zijn ze voornamelijk te vinden in de bilspier, tussen de schouderbladen, schouders en armen.

De symptomen van triggerpoints zijn kleine spiertrekkingen lokale of uitstralend pijn (elke spier heeft zijn eigen uitstralingsgebied), hoofdpijn, stijfheid en verminderde mobiliteit en kracht wanneer de spier gestrekt wordt.

Er zijn verschillende oorzaken van  triggerpoints zoals stress, direct trauma (b.v. een val), verkeerde houding, overbelasting van de spieren, zwakke spier(en), of een combinatie van deze oorzaken .

Tijdens een triggerpoint massage wordt er een statische druk op de knoop gegeven en deze een aantal seconden vast gehouden. Daarnaast wordt de spier en de omringende spieren diep los gemaakt om de doorbloeding te verbeteren en de spieren te helpen ontspannen.

Kortom, de voordelen van massage zijn:

 • Pijn verlichting;
 • verbeterd mobiliteit;
 • versnelling van het herstel proces;
 • verbeterde bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen;
 • afnemen van stress, depressie en angst aanvallen;
 • verminderde spierspanning;
 • meer energie, concentratie, en lichaamsbewustzijn;
 • bloeddruk en hartslag verlagend;
 • gemakkelijkere ademhaling;
 • verbeterde slaapkwaliteit;
 • het voorkomen en behandelen van bepaalde typen kramp.

 

Wilt u verder over massage leren? Hierbij een aantal interessante artikelen over het effect van massage bij verschillende aandoeningen (Engelstalig):

De pagina Massage is op: voor het laatst geupdate door