06–57546386

   info@hello-fitness.nl

Door onze drukke levensstijl, lange uren zittend achter een computer, herhaalde kleine verkeerde bewegingen, onjuiste houding gewoontes of zelfs een onjuiste houding door koude weersinvloeden kunnen allen reden zijn voor onnodige fysieke klachten (en kosten!)

Houdingsadvies sessies zijn bijzonder nuttig voor mensen die last hebben van symptomen die naar voren komen door langdurige statische houdingen en/of herhalende onjuiste bewegingen. Om maar eens een aantal van deze symptomen te noemen: Pijn, stijfheid, hoofdpijn en ‘trigger points’. De gebieden met de meeste problemen zijn vaak de wervelkolom (nek en rug) en de schouders.

Gelukkig, (zelf)behandeling en het voorkomen van deze klachten zijn vaak simpel, positieve resultaten kunnen worden geboekt in een zeer korte tijd (enkele dagen tot 1-2 weken). Voor het behalen en behouden van deze resultaten is enkel basis kennis van anatomie, bewustzijn van uw eigen lichaam en haar bewegingen en enige lange-termijn betrokkenheid noodzakelijk.

Tijdens de sessie, zullen de volgende punten worden besproken:

  • wat zorgt er voor dat de klachten optreden;
  • til technieken;
  • correcte zit- en sta houdingen;
  • leren hoe ’s nachts goed in bed te liggen, dit om onnodige ochtendstijfheid en pijn te voorkomen;
  • leren over de soort pijn die optreedt door slechte houding gewoontes;
  • leren waarom het belangrijk is om uw buikspieren te trainen voor een goede houding.

 

U ontvangt praktische tips met betrekking tot het voorkomen en het behandelen van pijn door een onjuiste houding

Na de behandeling ontvangt u een e-mail met een trainingsprogramma dat u kan helpen om de belangrijke spieren te trainen en te rekken.

Ter ondersteuning van uw leerproces zullen tijdens de sessies vele praktische voorbeelden en situaties als voorbeeld gebruikt worden.

De pagina Houdingsadvies is op: voor het laatst geupdate door