06–57546386

   info@hello-fitness.nl

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg en helpt mensen met (sport) blessures, chronische ziektes, pijn klachten of andere beperkingen met het beweegapparaat om zo spoedig en optimaal mogelijk hun activiteiten in het dagelijkse leven en sportactiviteiten te hervatten.

De fysiotherapeut:

Fysiotherapeuten zijn experts in beweging! De geavanceerde kennis van anatomie, fysiologie en bewegingsapparaat klachten stelt ons in staat om u te helpen uw gezondheidsprobleem te begrijpen en u ondersteuning te bieden in het proces om zo snel mogelijk uw dagelijkse en sportactiviteiten te kunnen hervatten. De fysiotherapeut haar rol is om u de begeleiding en ondersteuning te geven die u nodig heeft om weer volledige controle te krijgen over uw gezondheid en herstel.

Voor wie:

Of u nu lichamelijke klachten heeft die u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten, op het werk, tijdens het sporten of thuis, kunt u in Leeuwarden en omstreken terecht bij Hello Fitness, met alle klachten op het gebied van houding en beweging die veroorzaakt zijn door zenuwen, gewrichten, pezen, banden, en spieren.

Verder vindt u via de volgende link nog veel nuttige informatie over veel andere aandoeningen http://www.defysiotherapeut.com/aandoeningen.html

Behandelmethodes:

De volgende behandelmethodes worden veelal toegepast binnen fysiotherapie; gewrichtsmobilisaties, oefentherapie, massagetherapie, ontspanning- en ademoefeningen, advies en voorlichting, houdingscorrectie en medical taping. Afhankelijk van de voorkeur en specialisatiegebied van uw fysiotherapeut, is een combinatie van actieve (b.v. oefeningen) en passieve (b.v. massage) behandelmethoden vaak nodig, niet alleen om u snel te helpen herstellen, maar ook om het positieve resultaat zo lang mogelijk te behouden.

Preventieve acties:

Er wordt binnen fysiotherapie steeds meer aandacht besteed aan de preventie van (nieuwe) blessures die tijdens het sporten, dagelijkse activiteiten of werk-gerelateerde activiteiten kunnen optreden. Bij chronische aandoeningen willen wij zorgen dat u zo optimaal mogelijk kan blijven functioneren door bijvoorbeeld het voorkomen van krachtafname, conditie en bewegelijkheid.  Bovendien, zorgt de fysiotherapeut ervoor dat u een zo klein mogelijk risico op eventuele complicaties loopt na een operatie, langdurige ziekte of een blessure.

Intake, onderzoek en behandelplan:

Tijdens de eerste afspraak ,op onze locatie in Leeuwarden of bij u aan huis, zullen wij uw gezondheidsproblemen en doelen bespreken, een lichamelijk onderzoek uitvoeren en een geschikt behandelplan opstellen.

Afhankelijk van de gebruikte methode, zal de behandeling plaats vinden in de behandelkamer of in de trainingsruimte, welke is uitgerust met nodige apparatuur voor het uitvoeren van cardio, kracht, stabiliteit en coördinatie oefeningen.

 

De pagina Fysiotherapie is op: voor het laatst geupdate door